onsdag 25 mars 2015

Hjärtat sjöng om SM-guld...

Rubriken syftar på att det var så roligt att få se alla spelarna igen och jag fick höra att nu hade det börjats att återvändas från innebandy och dylikt och att det i veckan hade det var arton spelare på träningarna och trots att de inte tränat så mycket ihop så såg det bra ut, mycket bra ut och efter matchen tänkte jag att "här ska det spöas Töcksfors". Tryck nu på läs mer för att läsa om träningsmatchen mot BK30:

Det var piggt på plan och kamp från första stund och de ljusblå var verkligen med och var de första som fick till ett skott mot mål. Det var verkligen ett piggt ljusblå lag jag fick njuta av och de var verkligen på och det var mer mörkblått ( reservställ) än vitt på plan i början av matchen och det var ett bra försvarsspel som tog bort hemmalagets framstötar. Efter en stund så började BK att hålla sig fast på den ljusblå planhalvan och de fick en frispark som de sköt över. De ljusblå försökte gå till anfall med BK kunde bryta men skottet gick utanför. De ljusblå hade tappat initiativet som de hade haft i början av matchen och BK30 skapade en hel del lägen.

Men så började de ljusblå att ta tag i matchen och Izabell Rydell vände uppåt med boll och då blev det genast vassare framåt. Någon lättade fram bollen fint till henne inne i straffområdet och hon blev så när fri. I försvaret så slet Ellenor Nogelius fint och det var en fröjd att se henne på bortre kanten. BK fortsatte att skapa lägen och kom till inlägg. För de ljusblå så spelade Kajsa Hall Wistling fram Izabell som så när kom igenom och strax efter så kom Kajsa fri  men skottet gick utanför. De ljusblå försvarsspelet var bra och uppoffrande. Darja Andersson slet och matchbilden var nu ganska jämn. BK fick en frispark och kom till en anfallsvåg där de spelade runt och det blev lite hett med Rebecka Nevala i det ljusblå målet kunde freda målet och någon rensade undan.

BK30 bet sig fast men de ljusblå försökte vända genom att Izabell passade Elvira Gustafsson som i djupet hittade fram till Ellenor.De började att rulla boll och jag må säga att Ellenor var mycket bra. Nu blev det nära en BK-ledning men försvaret lyckades att reda ut det hela. Det ljusblå anfallsspelet såg nu bra ut och de försökte ta tag och var på. I försvaret så var Ellen Sandström bra och jag kände hur fotbollskärleken välde upp när jag såg hennes bollbehandling. De ljusblå höll nollan i 27 minuter innan Alva West kunde runda Rebecka och göra 1-0 till BK. Efter målet så tappade de ljusblå ett tag men så tog de tag i spelet igen och någon kunde komma till skott.

De fortsatte att föröka och fick med sig en frispark. Nu kom anfallsspelet igång igen och det gick fort och Elvira kom till skott utifrån. De hade ett bra passningsspel och det var ett högt tempo.Nu blev det mera BK igen och de låg högt upp med sitt spel och det fick ett hett läge efter ett felpass men de ljusblå kunde reda ut det hela. De ljusblå kom igen till snabba anfall och Elvira fick ett bra läge och anfallen blev flera stycken och snart var det Kajsa som sökte skottläge. De hade ett bra passningsspel men de tappade boll och BK kunde vända men skottet gick över det ljusblå målet. Efter ett snabbt anfall i den 40:e minuten så kunde BK ta ledningen med 2-0.

De ljusblå fick en hörna som måste omnämnas för den var mycket bra slagen och sökte sig mot bortre. Mot slutet av den första halvleken så försökte de ljusblå etablera spel högre upp på plan men tappade. Darja hittade fram snyggt i djupet till Kajsa som sköt över.. Innan halvleken var över så ha gick de till en ny attack men BK kunde vända och det blev riktigt hett för Rebecka i det ljusblå målet.

Från första stund i andra halvlek så hamnade Rebecka Nevala i hetluften och det var gånger flera. De ljusblå tog inte tag i sitt spel utan det var övertag för BK och någon av deras anfallare måttade utifrån och utanför. Elvira tog tag i det hela och fick igång ett ljusblå anfall. De ljusblå försvarsspelet hittade formen och såg bra ut och efter en frispark så försökte de flytta upp. Efter en felpass så fick Rebecka göra en dubbelräddning och hon storspelade verkligen. På hörnan som följde så kunde BK30 nicka in 3-0 i den 49:e minuten.

Nu kom de ljusblå till ett snabbt anfall men så vände det och en BK-forward blev frispelad men Rebecka fortsatte att storspela och kunde avvärja och någon i backlinjen kunde slå undan bollen. Kajsa sökte Izabell med en boll men snart var BK som var på krigsstigen igen och det hela slutade med att Rebecka klistrade bollen snyggt nere vid marken. Nu fick de ljusblå till dagens bästa skott och det var Kajsa som avlossade det men det gick direkt på BK:s målvakt. Nu blev det mera ljusblått och de fick upp farten men så fick ett spelavbrott ner det igen men snart var de igång igen.

Det var ett bra ljusblå passningsspel och försvarsspelet såg säkert ut. Rebecka fortsatte att spela bra och hon och en i backlinjen lyckades en en gång freda målet genom att få undan bollen från mållinjen. Nu blev det mera BK igen men det kämpades bra i det ljusblå försvaret. Rebecka fortsatte att spela så bra. Mycket av spelet var förlagt på den ljusblå planhalvan men så kunde de gå till attack och Elvira passade Izabell som passade ut till Kajsa som kom till ett inlägg som nådde tillbaka till Izabell som i den 65:e minuten kunde göra 3-1 och detta värmde verkligen den djupfrysta ljusblå publiken. Nu kom BK till ett bra anfall men skottet gick utanför.

De ljusblå fortsatte med bra anfallsspel och Elvira spelade fram Kajsa. De ljusblå lyckades att skapa press och BK fick ägna sig åt att kontra. Nu fick en BK-spelar utgå på grund av skada och Gideonsbergsbloggen hoppas verkligen på ett snabbt återhämtande men det såg inte bra ut när hon bars av plan. De ljusblå fortsatte att anfall men Izabells skott gick utanför. Nu skapade BK lite press och kom till ett skott som även det gick utanför. Jasmine Andersson hittade fram till Kajsa med en lång boll på högerkanten och hon tog sig så när igenom BK:s försvar.

De ljusblå fortsatte att var på och det gick undan på plan,  men BK kom nu även de till en bra attack men där fanns Rebecka som kunde göra ytterligare ett bra ingripande. Det fina spelet fortsatte och Elvira träffade stolpen. Det var nu ett ljusblå övertag och Kajsa var igång och försökte pressa sig igenom BK:s försvar. Tyckte passningsspelet var lysande där de slog korta direkta passningar. En felpass höll på att ställa till det men de kunde reda ut det hela. Tempot hölls uppe på plan och BK kom till ytterligare en attack där skottet gick utanför men den sista framstöten innan domaren blåste av matchen var Kajsas...