lördag 14 mars 2015

Andra halvlek värmde lika mycket som solen..


Så härligt att vara igång igen och ladda upp inför den nya säsongen. Har haft fullt upp på jobbet och varit lite sjuk så jag har inte hittat den rätta bloggenergin så då var det kul att få se sig första träningsmatch. Det var inte ett ordinarie lag jag fick se utan det var många borta på grund av skador, skidåkning och sen Jessica Leander som var borta för att hon är på landslagssamling. Jag tyckte att det skulle bli kul ändå och jag räknade in alla jag kände igen. De ljusblå ställdes mot Fanna som trillade ur division ett förra säsongen och som kommer att spela i division två norra Svealand nästa säsong och få spela derbyn mot Enköping. Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Fanna var igång från början av matchen men jag tyckte att de ljusblå hade ett bra tempo och hade ett rytm även om det inte riktigt hittade spelet. Redan i den andra minuten så tar Fanna ledningen men sen så gör de ljusblå en uppstöt. Fanna kändes rejälare och var på offensiven medans de ljusblå hade svårt att komma igång, men viljan var det inget fel på. Efter tio minuter så kom Darja Andersson till en attack på vänsterkanten och kunde komma till ett inspel och det var tur för de ljusblå att Fanna inte hade fått till skyttet för de skapade lägen. De såg bättre ut när de ljusblå blev lite distinktare och Darja fick till det första riktiga skottet.



Fanna hade matchen men de ljusblå visade vilja att ta tag och de försökte, men i den 19:e minuten så kan en Fannaspelare runda Evelin Cisek som stod i första halvlek och lägga in bollen till 0-2. De ljusblå försökte göra framstötar, bygga och ta tag i matchen och etablera sig högre upp i plan men Fanna släppte inte efter så lätt. I den 26:e minuten så kunde det ha blivit 0-3 efter en hörna men målet som nickades in dömdes bort på grund av en knuff.  De ljusblå tog tag igen och fick en frispark efter att en situation där en Fanna-spelare fick gult kort och den lade Ellen Sandström ner mot mål och målvakten lyckades inte helt enkelt klistra den vid marken.

Tempot blev bättre och intensiteten höjdes men Fanna hade fortsatt övertag men de ljusblå kämpade och kunde flytta upp spelet ett tag.Nu var det Fannas tur att få en frispark och den sköts i ribban studsade ner och en Fanna-spelare kunde slå in den till 0-3 och strax efter var det nära till ett nytt mål för gästerna men bollen tog i stolpen. Evelin gjorde strax efter en fin fotparad. Spelet låg på den ljusblå planhalvan men Lovisa Byman jagade boll uppe på motståndarnas planhalva. och strax efter så kom hon fram på vänsterkanten och kunde spela in. De ljusblå flyttade upp igen och det var kul att se hur Amilia Högbacka kämpa deffensivt. Innan domaren blåste till halvtidsvila så hade de ljusblå kommit till en ny attack...



De ljusblå tog tag i matchen på ett annat sätt i den andra halvleken men i den 48:e minuten så kunde Fanna göra 0-4. De ljusblå hade verkligen kommit igång, de fortsatte ta tag och detet hade blivit mera fart i hela matchen. De var verkligen igång, anfallsspelet var bättre, de var hetare och det var mera fart. Darja blev frispelad men sköt utanför. Spelet var verkligen bättre än det i första halvlek och jag verkligen njöt även om Fannas övertag fortsatte, men de kunde pressa dem lite i alla fall vid något tillfalle. Rebecka Nevala som stod i det ljusblå målet i andra halvleken kunde inte hålla ett skott och så stod det 0-5 i den 70:e minuten.

De ljusblå kunde igen skapa lite press och de visade en bra inställning men trots att de var igång så kunde Fanna göra 0-6 i den 79:e minuten men fem minuter senare så kunde Cecilia Bahar reducera till 1-6 vilket blev slutresultatet. När målet kom så var tre ljusblå spelare helt rena men det var bra att hon inte passade för visst var det skönt med en reducering. Fanna kommer att toppa sin serie men det var riktigt roligt att de ljusblå kunde komma igång med sitt inte ordinarie lag...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar