fredag 11 oktober 2013

Tack Anders...

Tack Anders för du hjälper oss att reda ut allt kring det nya kring division två som kommer längre fram:

"Jo, det handlade om division 2. Som det är nu är Allsvenskan, Elitettan och division 1 förbundsserier, dvs det är Svenska Fotbollförbundet som styr över dessa. Division 3 och lägre är distriktsserier, dvs varje distriktsförbund styr över sina serier.

Division 2 är regionala serier och det finns tre regioner; Norrland, Svealand och Götaland, där alla arrangerar division 2. Eftersom det inte finns något formellt beslutsorgan för regionerna handlar det egentligen om distrikssamarbete, dvs division 2 serierna för Svealand är ett samarbete mellan de 8 distriktsförbund som tillsammans utgör Svealand.

När division 2 serierna infördes (det var egentligen de som var det nya i årets seriepyramid, tillsammans med att gamla division 1 serierna smalnades av och kallades "Elitettan" och att gamla division 2 serierna smalnades av och kallades "Division 1") beslöts att Norrland har 4 uppflyttningar från division 2 till division 1 (förbundsserierna), Svealand har 6 uppflyttningar och Götaland har 8 uppflyttningar. Detta baseras på distriktens storlek och slagkraft.

Sedan fick regionerna (alltså distrikten tillsammans) komma överens om hur man ville lägga upp sina regionala serier. I Svealand valde man då att skapa 4 serier med 10 lag och att låta serieettorna flyttas upp tillsammans med två serietvåor. När sedan utfallet blev klart insåg man att man kanske tagit in för många lag i division 2, med följden att distriktens egna serier (division 3 och lägre) blev ganska urholkade (division 3 Västmanland består ju i princip bara av de stora klubbarnas U-lag, t.ex). Därför har man diskuterat att minska till tre division 2 serier i Svealand från 2015, vilket skulle innebära att ettan och tvåan i varje serie får uppflyttning till division 1 (6 platser).

Det kan naturligtvis betyda längre resor, men inte nödvändigtvis. Man tittar hela tiden på reseavstånden när man placerar lag i serier och det är tänkbart att en av de tre division 2 serierna skulle innehålla lag från Värmland, Örebro och Dalarna, en serie lag från Stockholm, Gotland, norra Uppland och nordöstra Södermanland och en serie lag från Västmanland, Uppland, norra Södermanland och östra Stockholm. Allt beror på vilka lag som skall spela i serien 2015..."

Borde nästan ge honom inloggen så han kan gå in och skriva när han vill. En redan bra blogg skulle bli bättre men då skulle den få byta namn....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar