onsdag 2 oktober 2013

Kylan var det sista någon tänkte på...

Avancemanget till division två var som en utsökt middag, men ni vet ju när man precis har avnjutit någon en sådan så är det ju dax för efterrätten och precis så var det med den F17 match mellan BK30 och Gideonsberg som är en del av slutspelet, där de ljusblå förlorade första matchen mot Eskilstuna United/Triangeln med 2-0. Någon frågade mig före matchen var jag ska göra nu när serien är över. Ja, jag vad ska jag göra? Ja, ska följa elitserieinnebandy, men nu till matchen.

Matchen började med kamp över hela plan, ja över hela plan är att överdriva för spelet höll sig de första fem minuterna på BK:s planhalva som under den tiden bara fick till ett pliktskyldigt långskott men sen kom de mer in i matchen och spelet blev mer jämt fördelat över plan. Snart var det dax för ett nytt långskott från Bk30 och Rebecka Nevala fick tag på den men känslan var att om hon skulle kunna hålla den så den ljusblå delen av läktaren var "ja-nej-ja-nej-ja" och BK:s var vise versa. Ja, de båda lagen fick till ett var sitt skott utifån efter detta men Rebecka tog hand om det som lyftes ner mot henne. BK30 fick en frispark en bit ut från plan som nickades mot mål men även där var Rebecka bra med. Ella Grönros fick smeknamnet Ben Jonson av mig när jag såg henne löpa med full fart efter en anfallande BK:are och hon kunde avvärja. Vilken fart hon hade. Gideonsberg satsade för att ta sig igenom och Matilda Åhlen syntes göra ett kraftfullt försök. Gideonsberg hade fått upp farten i sitt spel men inget av laget skapade någon vassare målchans. Gideonsberg låg verkligen på ett tag utanför BK:s straffområde och när BK satsade framåt så togs de resolut om hand om, men även de kämpade och till slut fick de till ett skott från högerkanten som Rebecka fick klistra nere vid marken. I den 40:e minuten presenterade sig Victoria Olsson och sköt 1-0 till Gideonsberg högt upp långt till höger.

I andra så satte BK30 fart det syntes mer av Nasrin Rashidi Rik och matchen dominerades se åtta första minuterna av dem då de hade spelet och spelade , snabbt, distinkt och skapade lite press mot det försvarande Gideonsberg, men sen så kunde det ljusblå laget jobba in sig i matchen och Matilda syntes sätta av i full karriär framåt. De kom även till ett snyggt anfall på högerkanten som slutade med ett inlägg nådde en ljusblå spelare som sköt över. Gideonsberg hade verkligen lyckats att vända spelet och BK lyckade bara prestera ett lamt skott från ett läge utanför straffområdet. Det ljusblå laget var verkligen heta Darja Andersson och Matilda tryckte på mot ett nu försvarande BK30. Nu tände Nasrin till för BK30 och började ta för sig, men det skapades inga lägen av detta för en kvittering utan det var istället Matilda som var het och fick till ett skott mot BK-målet som deras målvakt verkligen fick slänga sig på. BK30 hade läge för kvittering när Rebecka var långt ute och hamnade nere på marken men BK30-anfallaren sköt över det tomma målet. Gideonsberg var heta men Nasrin tog sig igenom det ljusblå försvaret men Izabell Wennerström kunde resolut rensa undan i sista stund. "Lollo" det måste väl vara Lovisa Byman sågs jaga boll mot BK-målet men nådde inte ända fram. I den 70:e minuten så kunde BK30 kvittera från nära håll, men detta fungerade som tändvätska för Gideonsberg som fick igång sitt anfallsspel på alla cylindrar där Darja avlossade bössan från vänster och de höll flera gånger på att ta sig igenom, men BK-försvaret höll emot. Innan matchen var över så hade bägge laget lyckat avlossa varsitt skott som gick utanför så matchen slutade oavgjort 1-1. Det var en spännande och välspelad match och kylan var det sista man tänkte på...