onsdag 1 juli 2015

Sommar-soft...

Det var verkligen sommar-soft att sitta på en bänk vid Önsta IP och se det ljusblå F17-laget förstärkt med Izabell Rydell, Lovisa Byman, Ellenor Nogelius och Darja Andersson möta IFK Västerås F17 och det var en riktigt skön match att se på så vi drar väl igång att berätta om den på en gång för varför vila på hanen, så tryck nu på läs mer för att läsa om den:

Det var bra rörelse på plan från första stund och det första offensiva i matchen var ett ljusblått inlägg som IFK:s målvakt tog hand om. Det kändes stabilt från den ljusblå sidan och Lovisa satte av i full fart framåt.. Det kändes som det fanns en ljusblå tyngd och i det första IFK-läget så kunde Ellenor täcka skottet. Gästerna höll boll på den ljusblå planhalvan men så började Izabell att snurra och trycka på framåt. Alina Hede´n kom till ett inspel som slogs undan men Lovisa fortsatte att trycka på. I den 5:e minuten så rann IFK igenom och kunde göra 0-1. De ljusblå skapade ett läge när bollen spelades in till Izabell som drog till direkt men IFK:s målvakt kunde rädda.

IFK kom till ett skott utifrån och strax efter så kom en IFK spelare fri med Matilda Jonasson i det ljusblå målet och kunde rädda skottet. Izabell tog sig fram på vänsterkanten och kom till skott och strax efter så sköt en ljusblå spelare i burgaveln. Det finns ju inga linjemän i F17 så IFK kunde göra 0-2 i den 10:e minuten i klart offsideläge men två minuter senare så spelade Izabell ut till Alina som hittar in till Izabell som gör sin grej och reducerar till 1-2.. Nästa läge var IFK:s och skottet gick strax över den ljusblå ribban och även nästa var deras när de tog sig runt på högerkanten och kom till ett inspel som Matilda kunde ta hand om.

Nu hände samma sak ungefär som vid reduceringsmålet för Izabell spelar ut vänster till Alina  som spelar in igen och så är det kvitterat till 2-2. Izabell är het och strax efter kommer hon till ett inlägg som IFK:s målvakt tar hand om.. IFK spelar en djupledsboll som slås undan men de fortsätter att anfalla och denna gång på högerkanten och det spelas i till en 2-3 ledning i den 20:e minuten. Cecilia Bahar som kommit in testar ett långskott men bollen hamnar i målvaktens famn och strax efter så är det Zahra Hait Warsame avancerar men IFK:s målvakt är bra med ute. IFK spelar en boll i djupet som Ellenor bryter men gästerna fortsätter att anfalla och rinner lätt igenom och så står det 2-4 i den 28:e minuten..

IFK får en frispark i bra läge som går över mål. Matchen kändes lite skönt soft av någon anledning men Zahra var het när hon bröt fram och spelar in till Izabell som skjuter utanför. Nu får de ljusblå en frispark som IFK-försvaret slår undan och kan komma till en snabb omställning. Darja visar offensivlusta men stoppas upp av IFK:s målvakt.. Nu får IFK ytterligare en frispark men den slås inte med någon större kvalite´ men hetare blir det när de kan bryta en boll och ta sig igenom det ljusblå försvaret men Matilda tar hand om skottet som följer. Izabell rycker framåt i plan och hittar Zahra och hela laget kan flytta upp. Zahra är på hugget och bryter fram men skottet går över IFK:s mål, men snart är hon på igen.

IFK försöker med en djupledsboll men den stoppas upp men de är verkligen på men den ljusblå är inte lika vassa framåt när det läggs fram en boll i djupet till en ensam Zahra. Det var kul att få se vilken fin teknik Zahra har. En boll lyftes fram mot Izabell men hennes skott går utanför men snart är gästerna på igen och en anfallare kommer fria med Matilda men skottet går utanför och snart försöker de igen när det laddas från en position strax utanför straffområdet. De försöker på nytt med en djupledsboll men en ljusblå back kan slå undan. IFK är fortsatt på och de får en frispark i bra läge som Matilda tar hand om. Innan domaren blåser av halvleken så kommer gästerna till ytterligare ett anfall på högerkanten som stoppas upp men bollen kan ändå spelas in i straffområdet,

I andra halvlek så drar IFK igång ett bra passningsspel och de tog kontroll över spelet men Izabell kan bryta och Alina försöker ta sig fram på högerkanten men kör fast. IFK har ett övertag och kontrollerar spelet och kommer till ett skott som går utanför. En djupledsboll söker sig till Lovisa som får ett motlägg med IFK:S målvakt och det skapas en hörna. När IFK försöker få igång sitt spel från backlinjen så kan Ellenor bryta högt och snart så stormar de ljusblå fram. Nu kommer IFK till en kontring men skottet tar Matilda hand om. Cecilia tar sig framåt i plan och får till ett skott som går över målet. Izabell är på och kommer till inlägg och snart så är det Cecilia som tar sig fram på en kant och kan komma till ett inlägg.

Izabell får i den 55:e minuten till ett skott lite utifrån som tar i ribban men studsar ner och in till en reducering till ställningen 3-5. IFK kommer till anfall och skjuter över i ett dåligt läge men de fortsätter att anfalla och kommer till ett inlägg från högerkanten som det klipps till på volley på men träffen blev inte den bästa. Izabell satsar och Cecilia jagar boll men det är mer IFK framåt än ljusblått. Cecilia försöker att ta sig fram på högerkanten men bollen rinner  ut men det ljusblå anfallandet fortsätter när Izabell snurrar och söker Emma Bramming. Lovisa letade skott läge på vänsterkanten och kom till skott och nästa ljusblå spelare som försöker skapa något är Izabell som stormar fram tills det tar stopp i sista stund.

De ljusblå höjde nu tempot och Izabelle satsade framåt och söker Lovisa i djupet och snart är det Emma som avancerar på högerkanten och försöker hitta in till Lovisa men hon tas bort. Izabell dribblar igen och rinner igenom men väljer att passa och chansen rann ut i sanden. IFK:s övertag var nu borta och Izabell fortsätter att satsa framåt och söker åter Lovisa.. Alina försöker tas sig fram på vänsterkanten men kör fast. Izabell sliter och det är bra spel från de ljusblå. Lovisa satsar framåt och de ljusblå får en frispark i bra läge. Alina trycker på och det ljusblå fortsätter att anfalla och Cecilia och Lovisa samspelar och får med si en hörna.

IFK kommer nu till en kontring som kan stoppas upp men de har höjt tempot och kommer till ett skott utifrån som går över det ljusblå målet.. De fortsätter att anfalla och tar sig fram på vänterkanten och kommer till ett skott som Matilda tar hand om men de är på G och nästa skott tar på en back. Izabell passar Cecilia som försöker hitta tillbaka men en boll. Alina försökte hitta Lovisa men en boll men IFK:s målvakt var bra med ute. IFK tryckte på men de ljusblå kunde bryta och lägga fram en boll som Izabell kunde jaga ifatt och snart är det Darja som ger sig in i hetluften men hennes skott tar på en IFK-försvarare.

Det var tempo och det kändes rejält fast något av spelet saknades. Lovisa var het och stormade fram och verkligen jagade efter bollen. Izabell satsade rejält fram åt men bollen kunde rinna ut över kortlinjen. Nu kom IFK  till ett anfall som inte kunde stoppas upp för än långt ner i backlinjen och skottet som sen följde tog Matilda hand om. Ellenor höll på att ställa till det för sig när hon tappar boll i backlinjen men hon jagar ifatt och reder ut det hela. De ljusblå fortsätter att anfalla genom Izabell och Alina som kommer till ett inlägg. Ur ingenting så nås en IFK anfallare av en boll och distinkt så slås det in 3-6 till gästerna i den 87:e minuten. Lovisa nöjer sig inte med detta resultat utan jagar och pressar.

Izabell tar sig igenom IFK:s försvar och får med sig en frispark i bra läge som hon skjuter utanför. Det var roligt att se henne hålla sig undan med bollen i behåll en för en en hel högt IFK-spelare. Alina kommer till ett inlägg som Lovisa kan skarvnicka vidare till Cecilia i andra delen av straffområdet och strax efter så kommer Emma till ett skott som IFK:s målvakt tar hand om. Det sista offensiva som händer innan domaren blåser av matchen är att Lovisa jagar en boll som slagits bakifrån..