tisdag 21 juli 2015

BK30 höll undan och gasade på...

Jag fryser gärna för BK30, i alla fall om deras spel värmer lika mycket som igår kväll när de tog emot Gustafs i Svenska cupen. Jag blev glad när jag kom till Ringvallen då jag fick gå in gratis för att jag skulle skriva om matchen och jag blev uppmanad att ta en kopp kaffe gratis i halvtid. Tänkte göra det och köpa en korv till men när jag stod i kön så fick jag en biljett som gav mig gratis kaffe och korv och en uppmaning med glimten i ögat att skriva bra om BK. Ja, skriva bra om BK som de spelade igår är lika enkelt som att stjäla godis från barn. Så jag har sålt min själ till BK30? Absolut inte för de hade redan en bit av den. Det var verkligen kul att få se Hanna och Frida Lindgren spela för Gustafs, ja för dig som inte vet de så har de spelat både för de ljusblå och BK30 innan de flyttade till Falun.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:

BK30 ställde inte upp med det absolut bästa laget men det visade sig till slut att det räckte till ändå. Lite kul var att Elin Hammar och Betty Förlin var med i laget. Matchen började med att Gustafs tog initiativet men BK var på tå men det gick fort när gästerna anföll och efter lite strul i straffområdet så kunde Sofia Lagerström göra 0-1 i den 3:e minuten. BK hade inte tag i matchen med Nicole Modin fick iväg ett skott lite utifrån i den 5:e minuten efter att ha avancerat några steg. Det var nära 0-2 men Victoria Christ i BK:s mål fick sträcka ut sig i luften och fick en hand på bollen och få ut den till en hörna. BK försökte spela upp men tappade i vid straffområdet. Det gick fort när Gustafs anföll och de fick iväg ett skott lite utifrån.

BK hade en väldigt fin inställning och kämpade på för att ta sig in i matchen. Det blev lite hett vid en Gustafshörna men BK kunde få undan bollen. BK var på men det gick undan när gästerna anföll och de sökte skott men det tog på en försvarare. På topp så jagade Marie Segerholm boll men hon fick inte tag på den. Gustafs fick till ett vasst inspel men Victoria var bra med. Gästerna låg på så Victoria fick verkligen jobba. BK försökte ta tag i matchen och Marie höll boll uppe vid straffområdet och hittade in till Nicole som fick iväg ett skott som målvakten inte kunde hålla och Marie satte av efter den men hann inte fram.

BK pressade Gustafs högt upp men de kunde komma till anfall men inspelet gick på Maria Rodriguez. BK fick en frispark och kunde lyfta upp men gästerna slog undan. Marie fortsatte att jaga boll och BK tryckte på mera och fick till ett inlägg som hamnade i målvaktens famn. Gustafs var nästan igenom men stoppades av Maria Rodriguez som dagen till ära spelade i försvaret. BK fick en frispark som lades snabbt och som Nicole jagade efter. Med ryggen nästan mot mål fick en Gustafsspelare iväg ett skott som gick över mål. Marie fortsatte att jaga boll och i den 25:e minuten så hittade hon in till Nicole Modin som kunde kvittera till 1-1 och det var på deras första riktiga chans.

Nu blev det lite tjongande innan det blev spel igen. Gustafs fick en hörna som gick ut till Patricia Forsell som med sträckt vrist fick till ett otagbart skott som gick rakt in i bortre i den 31:a minuten till ställningen 1-2. Marie kämpade på och försökte ta sig igenom Gustafs försvar och hon låg på bra och hotade för strax efter så försökte hon ta sig runt på högerkanten och fick med sig en hörna. BK fick till ett inlägg mot Nicole men de som fick till ett skott var gästerna som fick till ett långskott som hamnade i Victorias famn. BK fick en dubbelhörna där Maria Rodriguez var het på den andra. Gustafs fick till ett skott som gick utanför och snart så laddade de igen och de fick till ett lågt från en position strax utanför straffområdet som studsade men som Victoria kunde ta hand om.

Gästerna var heta och fick iväg ett långskott som hamnade i Victorias famn. Framåt så höll Marie boll, snurrade och fick iväg ett skott från en position strax utanför straffområdet. Efter snabbt direktspel så sökte sig bollen mot Nicole men målvakten hann före och lämnade retur där Nicole fick på ett skott som tog på en back. Marie var het och slet och sökte Nicole med en boll. BK fortsatte att anfalla och Nicole slog in en boll som Marie kunde nicka in till en kvittering till 2-2 i den 43:e minuten psykologiskt strax före pausvilan. Gustafs hade varit det bättre laget i den första halvleken men BK hade kunnat hålla undan och satt sina chanser.

BK tog initiativet i den andra halvlek och fick strax till ett skott som gick utanför och strax efter ett till lite utifrån. De hade verkligen initiativet men det blev farligt när Gustafs tog sig igenom men skottet gick rätt på Victoria som klistrade den vid marken. BK var verkligen mer på än i den första halvleken, men Gustafs var inte ofarliga och fick till ett inlägg som BK kunde slå undan men som följdes upp av ett skott utifrån. Gästerna fortsatte att trycka på och fick till ett skott som gick precis utanför. Ja, de var på men nästa skytt hakades upp så skottet var inget problem för Victoria att hantera.

Marie sökte Nicole men en back kunde slå undan bollen. Gustafs stoppades bättre upp i den andra halvleken än i den första. BK spelade runt och fick till ett inlägg som hamnade hos gästernas målvakt. Nästa inlägg hittade Nicole som tog sig runt målvakten som var väldigt nära och hon kunde göra 3-2 i den 60:e minuten. Gustafs fortsatte att vara offensiva men vad hjälpte det när Nicole jagade boll och hittade in till Marie som i den 63:e minuten kunde göra 4-2. Gästernas Hanna Lindgren lade fram en djupledsboll till en forward men en back kunde få en fot på bollen. Marie sökte Nicole inne i straffområdet med en bra boll från högerkanten men hon fick inte tag på den.

Nicole fick till ett inlägg som Gustafs kunde slå undan men bollen hamnade hos en BK-spelare som fick till ett skott som gick strax utanför men den tog på en försvarare och bollen hamnade hos Nicole som laddade ordentligt och bollen gick ut efter att ha tagit på en Gustafsspelare och det skapades en hörna som Nicole kunde nicka in till ställningen 5-2 i den 70:e minuten. Nästa läge var Maries som kom fri med Gustafs målvakt som gjorde den fin räddning. I den 73:e minuten så fick Gustafs en hörna som Hanna Lindgren slog och på vilken Tabitha Padgett kunde reducera till 5-3. Två minuter senare så fick BK en frispark i bra läge som Nicole slog vid sidan av muren och in i mål till ställningen 6-3.

Gustafs anföll på kanten i full fart men skottet tog i burgaveln. Det var kamp på plan och Hanna Lindgren fick en smäll och var tvungen att bytas ut i den 80:e minuten. BK fick iväg ett skott utifrån som gick utanför. Frida Lindgren avancerade på högerkanten för gästerna men en back kunde få undan bollen. BK lade fram en långboll som Marie jagade på och Gustafs kom till ett anfall och slog in ett inlägg som Marie Rodriguez kunde slå undan. Gustafs var på men skottet de fick iväg gick utanför. En boll sökte sig ut till Ellenor Norin på högerkanten och hon slog in den men den bollen sökte sig ut till Hanna Claesson som i den 87:e minuten kunde fastställa slutresultatet till 7-3 med ett långskott och det kändes som allt gick BK:s väg

Gustafs försökte med en djupledsboll men Victoria hann först på den. Maria Rodriguez tog fint bort Frida Lindgren men Frida gav inte upp utan fick till ett skott som gick bakom mål..

Vem kunde tro efter att ha sett första halvlek att BK skulle gå segrande ut striden med siffrorna 7-3? Starkt jobbat BK!!!

BK:s klack bestod av en Gideonsbergsbloggare som jublade vid alla målen och denne fick jubla fler gånger till den mång flerhövdade tillresta Gustafsklacken...

Det fina korten är förstås tagna av Kjell Berggren...