onsdag 25 september 2013

Fight-night...

Känslan under och efter matchen är att Gideonsberg är så redo att spela i division två för vilken match de gjorde när de fick oavgjort 1-1 mot ett stjärnspäckat BK30 U1 där jag när de räknade upp lagen hittade åtta spelare som spelade hela eller delar av söndagens division ett match mot Fanna. Det var Nicole Modin, Hanna Helg, Nasrin Rashidi Rik, Betty Förlin, Cassandra Korhonen, Evelina Danielsson, Hazhan Hama och Elinor Norin. Matchen drog igång med liv och lust men i den 6:e minuten händer något som kanske avgjorde matchen då BK30:s målvakt Emelie Ahlström tog bollen med händerna utanför straffområdet när det ljusblå laget kom i ett anfall på högerkanten och hon blev utvisad och Jonna Böckert fick ställa sig mellan BK30:s stolpar och det blev till att spela med en man mindre i 85 minuter.

Det kändes verkligen en riktig match och Gideonsberg var på. Nicole var lite osynlig för BK ett tag men så blixtrade hon till och skapade ett riktigt bra lägen. Det ljusblå laget kändes trygga med bollen, hade ett bra passningsspel och gjorde bra avvägningar. De hade bra koll på matchen men BK30 stack upp och Cassandra brände ett bra läge när hela målet stod vidöppet. Ja, det var verkligen energi i matchen och Gideonsberg spelade bra, men man ska vara väl medveten att man inte kan ge BK det minsta lilla lillfinger för då tar de hela handen. Ett tag var det mera BK men så jämnade det ut sig igen. Det var ett bra tempo och Gideonsberg spelade runt bra. Det höll på att bli mål för BK då någon ljusblå spelare tog bollen med handen och det dömdes frispark som Betty lade. Den nickades in i mål men dömdes bort för knuff. I ett anfall åt andra hållet strax efter så måttade Jonna Sjöberg ett inlägg som Izabell Rydell måttade ett volleyskott på som gick utanför. Gideonsberg hade inte lika mycket folk med upp i slutet av halvleken så det blev inte lika hett men Jonna brände ett bra läge strax före halvtidsvila.

I början av andra halvlek så var det mera BK än Gideonsberg då det höll på att bli ledning för dem då en frispark nickades in i mål men den här gången så dömdes den bort för offside. Nicole fick en tillsägelse av domaren efter att flera gånger varit lite småful och efter det så skärpte hon tills sig. Gideonsberg jobbade in sig i matchen och skapade lite press och i den 58:e minuten så frispelades Izabell Rydell och sköt 1-0 lite högt. Målet gav Gideonsberg mera energi och det var nära 2-0. BK30 kom inte lika nära men Nicole provade ett skott utifrån. BK fick upp sin energi och helt plötsligt så var det mera BK., men Gideonsberg hade också av den vara och ännu en gång så var det nära 2-0. De lyckades skapa lite tryck mot BK-målet och åt det andra hållet så sköt Nicole ännu en gång lite utifrån Jag var verkligen imponerad av hur Jonna orkade att springa. Det var kamp på plan och BK satsade framåt, men Gideonsberg försvarade sig friskt och ett tag tyckte jag Jonna var över allt. Nu kunde det ha kvitterats men Nicole brände ett fritt läge hon fick bollen nära mål. BK skapade press men Gideonsberg lyckades till slut lyfta spelet och vända.

Var imponerad av Jessica Leander lyckades ta bort Cassandra. Nicole hittade Cassandra med ett inlägg men skottet gick utanför. Gideonsberg kämpade verkligen som ett lag men i den 80:e minuten så gick det inte att stå emot längre då Nicole kunde göra 1-1 från nära håll. Gideonsberg visade vilja de sista tio minuterna och Izabell var het och hittade in till Tova Eriksson med ett inlägg som hon kämpat sig till men Tovas skott fick över BK.målet. Det ljusblå laget kämpade på och pressade till slutsignalen.