söndag 21 februari 2016

Det här lovar verkligen gott!!!

Ni vet att första träningsmatchen för säsongen kan vara lite Bambi på hal is där man ser tendenser till bra spel men de ljusblå hade verkligen från första stund och då vet man ändå att det kan bli bättre. Det är också roligt att se att det ljusblå laget är större än en enskild person och även om några spelare är borta på grund av sjukdom skada eller har lämnat klubben så finns det ett annat kugghjul som kan ta dess plats, inte ett likadant kugghjul men ett kugghjul. De ljusblå vann över VIK med 1-0, men du kanske säger att VIK inte hade det bästa laget? Men 1, Det här var deras tredje träningsmatch. 2, De är ändå ett division ett lag. Var fanns egentligen VIK-viljan att besegra en lokal rival om än i en lägre serie? Man kan tycka att den skulle finnas där men den synstes först de sista fem minuterna och då var det redan för sent. Kom ihåg en träningsmatch mot någon form av BK-lag förra säsongen och då var det fight men det var det inte nu på eftermiddagen utan det var ett lag, ett ljusblå lag som var bättre spelmässigt, tekniskt och viljemässigt:
Tryck nu på läs mer för att läsa om den här ,matchen:

Det enda smolket i glädjebägaren var att få reda på att Maria Fjellman lämnat för VIK och du kan tycka att hon spelade så kort för de ljusblå att varje skulle jag sörja över detta. Jag har följt henne ett längre tag, sen hon för första gången spelade i ljusblå tröja och hon har en speciell plats i mitt hjärta. Hade ingen aning om hur länge det skulle ta att komma över det. En halvlek kanske? Nej det tar nog lite längre än så...

När jag tittade på lagen som värmde upp så tänkte jag att VIK är riktiga idrottsmän och när jag såg de ljusblå blev jag alldeles varm i hjärtat. Det här var VIK:s tredje träningsmatch och de hade vunnit med uddamålet mot Forsby i den första och krossat IFK Lidingö in den andra så det var svårt att förespå den matchbild som skulle komma för de ljusblå drog igång med bra rörelse och hade redan från början ett större bollinnehav. De hade ett spel, försökte hitta skottläge och när man såg försvaret så såg man att de inte behövde att tinas upp efter vintern. De var på och kom till inlägg. På topp spelade Lovisa Byman och en ny stjärna och det ordet är inte ironiskt utan det jag så lovar mer Josefin Dahlin.

De ljusblå hade initiativet, släppte inte in VIK i matchen, började skapa lägen, var på och var verkligen på hugget. Det var en ljusblå övervikt och det dröjde hela en kvart in i matchen innan Rebecka Nevala i målet fick göra sitt första ingripande efter ett långskott. Jag gillade verkligen spelet jag såg för det var ett fint spel. Det blev nu lite mera VIK som de började att hålla boll, kunde lyfta upp och som kom till något mera långskott. De ljusblå försökte vinna tillbaka och de gjorde det så mycket att VIK-greppet lossnade. De ljusblå försökte att skapa lägen men VIK var med och låg på men det ljusblå försvaret kunde hålla undan. Det ljusblå spelet var så bra och de kunde åter igen ta tag och lyfta upp.

Det var roligt att se att det ljusblå försvaret var igång och VIK var inget hot i sitt spel heller då de försökte att ta sig igenom. Det ljusblå hade bra passningsspel och tog tag i spelet men det bästa läget so far kom nu och det var VIK:s då de rann igenom men skottet gick utanför. Det ljusblå hade initiativet, såg hungriga ut, hade ett grepp om matchen men VIK var vakna och med. De ljusblå var på men olyckligtvis så kapades Elin Gunnarsson när hon skulle ta sig in i motståndarnas straffområde och hon fick lämna plan. De ljusblå var fortsatt heta och deras försvar stod emot VIK kom till anfall och de sista minuterna av första halvleken så kom VIK:s anfallsspel igång men spelet var mer böljande och fram och tillbaka.

Andra halvlek så startade de ljusblå hungrigt och hade fortsatt ett bra passningsspel. Nu började det att hetta till i straffområdet och Linnea Söderberg fick nu de ljusblåa lagets bästa läge som far när hon med ett bra skott sköt utanför. De ljusblå försökte att spela sig fram och VIK försökte ta tag i sitt spel och öka tempot. Linnea lade fram en fin boll till Elvira som fick tre chanser att ge de ljusblå laget ledningen och man säger tredje gången gillt för till slut fick hon i bollen i VIK:s mål till en välförtjänt 1-0 ledning i den 59:e minuten. De ljusblå fortsatte vara heta men strax efter målet så hade VIK ett bra läge vilket jag förstod på jublet men det ville sig inte. Spelet böljade nu lite fram och tillbaka men om man ser på tyngden i spelet så stod det 60-40 i ljusblå favör,

VIK kom till någon offensiv men de ljusblå skapade mera och då vill jag lyfta fram Linnea och Josefin. De ljusblå hade kontroll och det hettade till i VIK:s straffområde. De visade så mycket vilja och då säger jag Linnea och Josefin än en gång. Det kändes som om någon av VIK-spelarna ( Evelina Sjöstrand ) inte var nöjd med resultatet och försökte själv dra igång spelet för att rätta till det hela ur VIK:s synvinkel. Solen gick ner och jag började att frysa men jag kände mig så nöjd. Nu började VIK att få igång sitt passningsspel och det började att gå snabbare men Felicia Jingmyr Steiner var bra med i försvaret. VIK: skapade en hörna som lades i och resulterade i ett skott i ribban och Rebecka fick göra ett bra ingripande på returen.

De ljusblå fick slå ifrån och Rebecka fick visa sin kvalite´genom ytterligare ett kvalificerat ingripande. VIK hade verkligen tänt till men skulle det vara för sent? De slog en genomskärare från höger som tog sig igenom hela det ljusblå straffområdet och vid den bortre så sköts det i stolpen. De hade verkligen vaknat till med den sista riktigt bra chansen i matchen var Cecilia Bahars men var skott gick rakt på VIK: målvakt..