1, Ser VIK möta Tingsryd gratis

X, Ser Arsenal möta Manchester United med chans att vinna på Old Trafford för första gången sen 2006

2, Ser de ljusblå möta Fanna i en träningsmatch

Ja, ni förstår vad jag väljer och det gör jag med glädje. Det var verkligen inte ett ordinarie lag som värmde upp på plan för de ljusblå och jag förstod på en gång att det skulle bli tufft då Fanna-spelarna var stora och är fulla av division ett rutin även om de spelade i tvåan den gångna säsongen. I de ljusblå laget så saknades bland annat Jessica Leander, Elvira Gustafsson och Matilda Åhle´n.
Det som tränades mest i den här matchen var kämpa och försvarsspel och det var många spelare på ovana positioner men de fick godkänt av mig med tanke på förutsättningarna och de lyckades hålla nere siffrorna länge.
Hur var de då lika Eclipse, alltså hårdrocksbandet som var med i gårdagens melodifestival? Jo, man blev glad av dem men de tog sig inte till andra chansen...

Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:

Fanna tog initiativet på en gång men de ljusblå var med i matchen och hade viss kontroll och kom till ett kontringsförsök alldeles i början. Hemmalaget kämpade bra, var med i matchen men det kändes som om de inte skulle kunna att hota Fanna. De ljusblå började att skapa lite men det var helt klart mer Fanna men helt plötsligt så fick man se de ljusblå patenterade passningsspelet att glimta till. Fanna var nära ett mål efter en frispark men Rebecka Nevala i det ljusblå målet som fick mycket träning under matchen var bra med. De ljusblå kämpade och var på och stod emot Fannas försök men i den 15:e minuten så räckte de inte till utan gästerna kunde göra 0-1 efter ett inlägg från högerkanten och där en omarkerad spelare kunde slå in bollen på volley.

Den ljusblå bänken var tunn och jag höll tummarna för att det inte skulle bli några skador. De ljusblå var på men iden 18:e minuten så kom ett inspel och en Fanna-forward kunde vända runt och slå in 0-2. Fanna låg nu verkligen på men de ljusblå kunde lyfta upp någon gång, men gästerna dominerade och hade nu fått igång sitt passningsspel. De ljusblå låg långt ner med sitt försvar och träna på att kämpa. Det ljusblå spelet var nu helt inriktat på försvarsspel och de fick slå ifrån men de visade verkligen vilja och kämpade. De ljusblå försökte kontrollera spelet men fastnade långt ner på egen planhalva, men så fick de till ett bra anfall med fart där Linnea Söderberg och Elin Gunnarsson var inblandad och laget kunde lyfta upp.

Men så föll de ljusblå tillbaka igen och Fanna kunde börja att trycka på igen och de fick med sig en hörna som de sköt utanför på. Gästerna låg verkligen på och ett skott ven strax utanför och ett annat gick till en ny hörna. Felicia Jingmyr Steiner sträckte vaden och med ens blev det ljusblå laget ännu svagare.Elin Gunnarsson gjorde en räd och spelade in bollen centralt framför Fannas backlinje. Fanna hade en bra chans efter en frispark där de sköts utanför i misstänkt offsideläge. En djupledsboll sökte sig mot Josefine Dahlin som stångades med en försvarare och laget kunde lyfta upp. De ljusblå försökte stå emot men så tog sig Fanna igenom men något mera mål blev det inte i första halvleken..

Andra halvlek började med full fart och gästerna tog åter initiativet och fick iväg ett skott som Rebecka räddade. De ljusblå fastnade på nytt långt ner och Fanna fick med sig en frispark som nickades över. Strax efter sköts det igen och Rebecka tippade en bit ut i straffområdet men bollen gick i mål till 0-3 i den 50:e minuten. Nu fick de ljusblå sin bästa chans i matchen då jag tror att det var Izabelle Lundqvist som tog sig igenom men skottet gick utanför. Har inte koll på alla spelare än. De ljusblå låg på och gav nu Fanna inte mycket utrymme men så fick gästerna igång sitt passningsspel igen och kom till ett anfall på vänsterkanten och kom till ett skott som Rebecka kunde rädda. Fanna hade kontroll på matchen och tog sig långt ner och igenom.

De ljusblå försökte kontra men stoppades och de kunde inte skapa mycket men så kunde de komma till en attack på vänsterkanten och kunde lyfta upp laget, Detta varade inte länge utan Fanna tog över och de ljusblå fick ägna sig åt att slå ifrån. men Alina Hede´n försökte skapa lägen för de ljusblå forwardarna genom att måtta ett höjdboll framåt och strax efter ett inlägg. Fanna kunde ta sig igenom efter en försvarsmiss men en benparad av Rebecka kunde avstyra. Ja, Rebecka fick verkligen jobba men hon kunde inte göra så mycket åt Fannas skott från vänsterkanten i den 65:e minuten som gjorde att resultatet blev 0-4. De ljusblå hade en kort stund innan varit en spelare mindre på plan då Elin var tvungen att få ordning på en sko.

De ljusblå fick nu slå ifrån och hade inget eget spel men så kunde de efter en långboll utmana på högerkanten och bita sig fast lite på Fannas planhalva och lyfta upp laget. Men så fick de stångas mot ett anfallande Fanna men de ljusblå höll på att få ett bra läge då Josefine höll på att ta sig igenom men föll i kamp med en försvarare. Alina lade fram bollen till Josefine men det tog stopp. De ljusblå pressade högt och de anföll igen när Izabelle(?) sökte Josefine i ett bra läge. Fanna slog en djupledsboll spelade snett inåt bakåt men Rebecka gjorde ännu en fin räddning men strax efter i den 80:e minuten så kunde Fanna knorra in 0-5 från en position strax utanför straffområdet.

Strax efter så fick gästerna iväg ett nytt skott men så blev det en ljusblå offensiv av Linnea som till slut körde fast. Cecilia Bahar fick iväg ett skott från sin position strax utanför straffområdet. Det var verkligen hett när en Fanna spelare som Darja Andersson försökte störa kom fri med Rebecka som gick segrande ur striden. Spelet böljade nu fram och tillbaka på den ljusblå planhalvan och Rebecka stod i vägen för ett skott från gästerna. Fanna såg ut att leka lite och kom till ett inlägg som Rebecka kunde plocka men i den 87:e minuten så var hon chanslös på ett skott som stänktes upp i nättaket efter ett inspel från högerkanten. I slutminuten så fick Fanna en hörna på vilken det nickades in slutresultatet som skrevs till 0-7..

Det positiva med den här matchen var att fler spelare fick träningsspela då det var en hel del spelare borta och att det kämpades väl...