tisdag 9 december 2014

Nyfiken på: Falu FK...


Nästa lag vi ska titta på är Falu FK som förstås kommer från Falun så det blir bara att åka förbi Gagnef och fortsätta en bit till. Falu FK vann division tre i Dalarna där de vann femton av sina matcher och förlorade tre. De förlorade i andra omgången mot Sundborn FK i andra omgången med 2-1, mot Korsnäs IF FK U med 2-0 i den tolfte omgången och mot Avesta/Skogsbo DFK A i den sista omgången med 3-1 men då var de säkert klara och motivationen var kanske inte på topp. Tänkte på hur det var för VIK i den sista omgången. Den största segern var mot Malung IF då de vann med 11-1, men Malung var seriens stryklag som släppte in 98 mål under säsongen och som gjorde 10.
Falu FK då? De gjorde 77(!) mål och släppte in 20.
Vem gjorde alla dessa då? Patricia Forsell gjorde 36 av dem, Erika Funk 10. Alica Alexandersson och Josefin Åkerlund 5 var, Jennifer Larsson Zetterberg och Merelle Yakoub 4 var, Lisa Ewenson och Maria Wesström 3 var, Josefin Snell, Sofie Hansson Wesselgård 2 var och Sofie Sorine Nilsson,  gjorde 1. Var man kan se här är att de har en supermålskytt i Patricia. Det ska bli spännande att se henne i division två men hon verkar ha lätt att hitta målet..
Ögnade igenom skytteligan för att se hur många namn jag känner igen och de jag fastnade för var Tina Kayla i Korsnäs IF FK U där efternamnet klingande bekant och Lisa Eljans i Kvarnsveden IK U. Det här var förstås en utvikning från ämnet...
Ja, vad man mer kan säga om dem är att de snittar på 44 åskådare på sina hemmamatcher...
Det här stillar min första nyfikenhet..
Foto: Falu FK Facebooksida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar