lördag 18 januari 2014

VIK i österled...

Den här rubriken brukade återkomma varje år på Moresport då VIK åkte till Åland för att delta i Damälvan och vi får föra över den traditionen hit i alla fall så länge som de och Gideonsberg kommer att spela i samma division och det ska bli intressant att se hur länge det blir. De har tappat mycket spelare men det har fortfarande ett bra lag som håller bra division två klass minst. De visade det när det var futsal-DM i november. Det ska bli intressanta möten när serien drar igång. Nu åter till Damälvan där de i första matchen mot Essinge IK som spelar i division tre och där gurkorna vann med 3-0 och där de dominerade hela matchen men där målen trillade in i andra halvlek. I deras andra match så vann de mot Sätra SK som spelar i division två södra Svealand med 1-0 där ex-Gideonsbergaren Johanna Wilroth gör mål med en minut kvar. Johanna ska plugga i USA så jag misstänker att det här bara var ett gästspel, eller har det blivit ändrade planer? I sin tredje match så ställs det mot kvalificerat motstånd i form av "allfinska" Åland United som blev finska mästare 2013 och som blev utsedd till årets lag på Åland (och det förstår man) där de håller 1-1 tills det är 10 minuter kvar men där de till slut tappar till 3-1.
Johanna får illustrera denna blogg och bilden är lånad från VIK:s hemsida...