onsdag 24 maj 2017

"Jag är trött på hedersamma förluster..."


De ljusblå satsade i matchen mot Gamla Uppsala på en fembackslinje så det gällde att flytta framåt när tillfälle gavs. Matchen var till en början ganska tempolös men de ljusblå gjorde något försök att dra upp det. Gästerna var på framåt men kändes inte heta och det tryggaste var att Malin Kuul kändes väldigt stabil bakåt som ett lås längst bak som tar tid att dyrka upp. De ljusblå försökte att trycka på och efter fem minuter så kändes det som matchen kommit igång. De ljusblå var på och med i matchen men gästerna var det bättre laget som spelade runt. Det kändes som de ljusblå hade kontroll bakåt och kunde stöta uppåt ibland. Gästerna drog upp tempot och försökte med någon långboll och snart hade de lyckats att dyrka upp det ljusblå försvaret genom att komma runt på höger i straffområdet och få iväg ett skott som Malin tog hand om. De ljusblå fick efter en kvart lite mer framåt genom att de fick till ett par inlägg efter varandra och så långt upp i plan hade de inte varit upp den första kvarten.
Tryck nu på läs mer för att läsa om resten av matchen:



Elvira Gustafsson kom i en räd på vänsterkanten och fick till ett skott och strax efter så fick de ljusblå till ett skott framifrån. Det märktes att gästernas tränare inte var nöjd med spelet utan manade på och gav direktiv. En teori på läktaren var att gästerna kom men en underskattning av det ljusblå laget men tränares ord som ekade över Solid Park gav effekt då tempot höjdes och det blev ett distinktare passningsspel. Elvira försökte få in ett stick till Elin Gunnarsson i straffområdet men hon fick inte tag på bollen. En backmiss gjorde att gästerna fick ett läge men tack och lov så sprangs det offside.Gamla Uppsala hade bra kontroll på bollen och de fick en frispark i bra läge strax utanför straffområdet på höger sida men de ljusblå kunde rensa undan bollen. En satsning av en ljusblå spelare på vänsterkanten stoppades upp men de ljusblå kunde lyfta upp och strax efter så höll Neamat Oday på att ta sig igenom gästernas försvar. De ljusblå fick snart igen lite offensiv tåga och kom till ett inlägg som passerade över straffområdet.



I den 31:a minuten så får gästernas Ida Pettersson ett motlägg som går i en båge och in i det ljusblå målet.. För de ljusblå så utmanar Elvira strax efter i ett försök att få till en kvittering men skottet går utanför. Gästerna tar sig igenom det ljusblå försvaret men skottet stoppas av att Malin får ut ett ben. Gästerna fortsätter att ha ett bra passningsspel men känns inte heta...



Andra halvlek startar de ljusblå med fart och var riktigt på, hade ett bra passningsspel, utmanade och kom till inlägg. Det var fart och de försökte att lägga fram en långboll men det dröjde inte länge för än gästerna kunde ta tag i sitt spel igen. Nu var det Linnea Hedström som kom till ett motlägg med gästernas målvakt men bollen rullade strax utanför målet. Gamla Uppsala drog nu pp tempot och kom till ett läge där Malin kom ut lite i straffområdet men bollen lyftes över mål. Gästerna fortsatte att rulla runt bollen men för de ljusblå kunde komma till en framstöt där Elvira försökte att lyfta fram bollen till Neamat men ollen hamnade hos målvakten. De ljusblå försökte att trycka på och vinna boll högt upp. Gästerna fick iväg ett långskott som gick över mål. Det var mest Gamla Uppsala men det var ljusblå framstötar som när Izabelle Lundqvist körde fast i backlinjen och gästerna kunde göra en omställning men skottet gick utanför.



En fin försvarsinsats med en riktig brytning gjorde nummer 17 i det ljusblå laget som jag precis nu inser att hon heter Malin Magnusson ( ett nytt namn jag måste lära mig ) och det skapades en hörna som nickades i en båge så att Malin Kuul  verkligen fick sträcka sig på för att tippa den över ribban. Gästerna kom snart till ett skott som Malin Kuul kunde ta hand om och framåt så kom de ljusblå till ett inlägg som målvakten kunde plocka. Det skapade mer åt andra hållet och Gamla Uppsala fick iväg ett skott som gick i en båge och träffade ribban och bollen studsade ner och det skapades en nytt läge men domaren blåste av för lite ruff på Malin Kuul. De ljusblå försökte jag efter bollen men det lyckades inte trots ansträngning från hela offensiva delen av laget. Gamla Uppsala fick iväg en tåpaj som gick över mål. De ljusblå kändes bestämda och det lades fram en boll i djupet mot Linnea Söderberg.



Nu fick de ljusblå till ett bra anfall då de tryckte på lite då de försökte skapa men i stort sett så fick de inte till sitt spel. Gästerna fick en frispark som Malin Kuul kunde plocka. Neamat spelade ut bollen till Linnea Söderberg som befanns sig till höger i straffområdet men skottet tog på en back och det skapades en hörnan. Bollen landade efter att ha lagts in i straffområdet hos Elvira som fick till ett skott som gästernas målvakt gjorde en TV-räddning på.Gästerna fick iväg ett skott utifrån som Malin Kuul kunde ta hand om. Gamla Uppsala drog nu upp tempot igen och fick igång ett distinktare passningsspel. Elvira satsade framåt och passade fram till Linnea Söderberg som kom till ett inlägg mot Elin men bollen kunde slås undan. Elvira var på hugget och vann boll och gav sig av framåt. Gästerna fick iväg ett skott som Malin Kuul inte riktigt fick tag på och en forward försökte stöta men tack och lov så kunde bollen kunde komma under kontroll. De ljusblå var på inne i Gamla Uppsalas straffområde och det kändes lite hett innan gästerna kunde avstyra. De ljusblå kämpade för att få tag i bollen för att få till några sista anfall men hade svårt att få tag på bollen och när de väl fick tag på den så rann anfallet ut i sanden men det hanns med ett sista försök men inlägget passerade över hela straffområdet..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar