lördag 12 augusti 2017

Det är inte alltid laget med mest bollinnehav som vinner...


Jag kände mig glad när jag närmade mig Solid Park, glad när jag såg Elin Gunnarsson och Nataly San Juan värma upp och glad över att Stephanie Paramio hade anslutit till truppen så att saknaden av Elvira Gustafsson inte blev så stor. Fick höra att det var Mathilda Åhle´ns sista match då hon ska flytta till Lund och plugga. Matchen började med att de ljusblå försökte bygga upp sitt spel och tempot var ganska lågt men snart så var det Enskede som etablerade sitt spel på den ljusblå planhalvan. Det var lite kamp på mittfältet och ett ett inspel sökte Elin men en back kunde slå undan. Båda lagen var med i matchen och i början av matchen så kändes de ljusblå som det bättre laget och Elin var verkligen pigg där framme. Enskede lade in ett inspel in i det ljusblå straffområdet som Malin Kuul i det ljusblå målet tog hand om. Det kändes jämt och de ljusblå hade fått igång sitt passningsspel och de fick in ett inlägg som rann ut över kortlinjen.


Enskede kom till anfall och fick iväg ett skott som täcktes undan och andra läget sköts ut över kortlinjen. Det var roligt att se att de ljusblå var så bra med i matchen. Enskede fick iväg ett skott utifrån som Malin Kuul i det ljusblå målet tog hand om. Strax efter så var Enskedes målvakt långt och en ljusblå spelare låg på men det kunde inte dras någon fördel av situationen. Enskede var bra men hotade inte riktigt men så helt plötsligt så kunde en av deras spelare sno bollen och komma fri med Malin Kuul men hon tog skottet. Gästerna stötte högt och det kändes att det kunde bli farligt men i ett ljusblå anfall där inte Elin riktigt får till det så hamnar bollen hos Malin Magnusson som skjuter in 1-0 i den 15:e minuten. strax efter så sköt Enskede på en täckande back. det svängde verkligen för nästa anfall var ljusblått  då Elin satte full fart framåt men stoppades till slut upp och strax efter så blev det ett ljusblått inlägg som gick ut.



Enskede utmanade och kom till inspel. Gästerna var verkligen på men även de ljusblå satsade framåt där Ellinor Norin utmanande men en back kunde bryta. De ljusblå fick till ett bra passningsspel men till slut så kunde Enskede bryta. Gästerna kom till ett inlägg som slogs undan och även andravågen stoppades. De ljusblå var bra och det var nu en bra intensitet i matchen. En nick sökte sig till Elin som hotade i straffområdet. Det var ett bra ljusblått passningsspel och ett bra driv. De såg bra ut och de fick till ett inlägg som slogs undan. Det kändes som de var ett bra ljusblått bollinnehav men gästerna kom till anfall och kom till ett skott utifrån som Malin Kuul kunde ta hand om. Enskedes offensiv hade stoppats upp och de hade tappat sitt fina spel men snart så var de igång igen. De fick till lite press men de ljusblå kunde slå undan. Elin satsade framåt för de ljusblå och sökte någon medspelare i bra läge med en passning men gästerna kunde bryta bollbanan.

Matchen vägde lite och hade nu tappat fart men Izabell Lundqvist tog sig starkt runt sin gubbe och avancerade och kom till ett inspel som Enskedes målvakt tog hand om. Enskede var på men tog sig inte igenom den ljusblå backlinjen utan det kunde slås undan. Gästerna fick till ett långskott och strax efter så måttade de ett inlägg som rann igenom det ljusblå straffområdet. Enskede var verkligen med i matchen och ett skott blev en passning som nickades utanför mål. Gästerna hade nu initiativet och låg på framåt och de försökte få en i till en av deras anfallare i ett bra läge men de ljusblå kunde få undan bollen. Enskede fick till en nick mot mål som gick utanför och det var bara att konstatera att de hade tagit över matchen. Spelet fördes högt upp på den ljusblå planhalvan. Elin försökt kontra för de ljusblå men snart så hade gästerna tagit åter taktpinnen och fick till ett inlägg som som Malin Kuul tog hand om. De ljusblå kunde till slut lyfta upp spelet och det kändes som om matchen vägde mera. Elin tog några snabba steg och sökte Stephanie med en boll men hon fick inte till skottet.



Andra halvlek började med att de ljusblå försökte ta tag i spelet men de hamnade för långt ner och Enskede kunde ta över bollen och kom till ett inlägg som gick över det ljusblå målet. De ljusblå var mera på än i slutet av första halvleken men det kändes som om det behövdes att lägga in en extra växel. Ellinore kom till ett inlägg nere vid kortlinjen som Enskedes målvakt kunde ta hand om. Nästa farlighet var gästerna som kom till ett skott rakt framifrån. Det svängde för snart syntes Elin själv utmana hela Enskedes backlinje. De ljusblå hade mera tag i matchen men gästerna kom till ett inlägg som blockerades och andraläget hade stoppades av Malin Kuul. Matchen svängde och Enskede kom till ett inlägg som kunde brytas till en hörna som Malin Kuul kunde boxa ut i i trängseln så fick hon med sig en frispark. En Enskedeforward tog sig förbi och avancerade mot mål men skottet gick utanför.. Ellinor Nogelius sökte Elin med ett inlägg men bollen gick lite bakåt och någon ljusblå spelare fick till ett väldigt hårt skott som gick strax utanför den bortre stolpen.

Enskede hade nu inte lika hård press men de låg på och hade ett bra passningsspel men snart så började de dra åt snaran och det började att lukta kvittering. De ljusblå försökte få till spel framåt och Lovisa Byman som idag huserade i backlinjen avancerade hela vägen men hon krokande lite mot slutet och skottet blev lite tamt och gick utanför. Nu blev det byte och Ellinore gick ut och Maja Dahl kom in och det var lite oroligt på läktaren och det undrades om hon skulle kunna stoppa gästernas offensiv. en djupledsboll sökte sig mot Elin men domaren blåste felaktigt av för offside och det protesterades högt från den ljusblå tränarstaben. Izabell avancerade och fick iväg ett skott utifrån. Nästa anfall var gästernas som avancerade på högerkanten och de fick till ett skott som gick utanför. De ljusblå försökte ligga på längre upp. De ljusblå fick med sig en frispark som lades ner i Enskedes straffområde men deras målvakt kunde plocka ner bollen. Gästerna kom nu till ett snabbt anfall på vänsterkanten och kom till ett inlägg som rann igenom det ljusblå straffområde med en Enskedeforward i bra läge.



Nu kom de ljusblå till ett bra anfall där Mathilda avancerade och fick in bollen till Elin och det gick lite snabbt. Det var mera Enskede än Gideonsberg men Malin Magnusson lade upp en boll mot Elin som jagade efter den. De ljusblå var lite tillbakapressade och hade svårt att lyfta upp. Det var flera goda insatser i den ljusblå backlinjen och jag tyckte att Lovisa gjorde det bra där. Gästerna kom till ett inlägg som Malin Kuul kunde ta hand om och strax efter så kom de till ett nytt som kunde slås undan. De ljusblå kunde nu lyfta upp och de fick fram en lång boll till Malin Magnusson som krockade med Enskedes målvakt. Gästerna kom till ännu ett inlägg som kunde slås undan. De ljusblå hade nu fått igång ett bra passningsspel och ett inlägg hittade Elin som blev liggande i straffområdet med kramp. Enskede ville kvittera och spelade runt men till slut hamnade bollen nere hos Malin Kuul. Elin hade inte kroknat utan snodde boll och satte fart till dess hon stoppades av gästernas målvakt.. Strax efter så revs Elin ner och de ljusblå fick frispark i bra läge men innan den han läggas så byttes Elin ut och Matilda Erlandsson in. Man kan tycka att det var ett nedköp men Matilda gjorde det bra och jagade mycket boll där framme. Nu slogs frisparken som slogs från en position strax utanför straffområdet och den gick strax utanför.

De ljusblå hade nu fått ordning på sitt anfallsspel och Ellinor Nogelius kom till inlägg. De ljusblå kom mer framåt och låg mer på framåt. Efter lite kamp med den ljusblå backlinjen så kunde Enskede komma till ett skott som gick utanför. Izabelle slet sig fri på vänsterkanten och fick med sig en hörna som följdes av ett inlägg som gästernas målvakt kunde ta hand om. De ljusblå var mera på framåt men gästerna kom till anfall och kom runt på högerkanten och fick till ett inspel och där kan nog de ljusblå tacka sin lyckliga stjärna för två av Enskedes spelare gick på samma boll så bollen gick ut över kortlinjen. En ljusblå långboll hamnade nere hos gästernas målvakt men Matilda Erlandsson låg på och tryckte framåt. De ljusblå försökte att lyfta upp för att hålla Enskede borta från att göra mål. Gästerna fick till ett skott som gick över mål efter att olyckligtvis en ljusblå spelare råkat spela bollen fel.Enskede kom till ett nytt anfall men bollen rann ut över kortlinjen. Matilda Åhle´n blev fälld och frisparkens syfte var att försöka hålla boll så högt upp i plan som möjligt. Gästerna kom till ännu ett anfall men ingen kunde få tag på inspelet men strax efter så sköts det ett skott som gick i en hög båge och hamnade ovanpå målet. Enskede tog sig runt och kom till skott lite från sidan men Malin Kuul kunde ta hand om detta. Gästerna hade lite press men Malin Kuul höll undan. Mathilda Åhele´n kämpade till slutet och tryckte undan den av gästerna som hade bollen. Enskede pressade på men de ljusblå kunde hålla undan..



Matchens lirare utsedd av de som satt på raden bakom mig är Linnea Hedström...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar