söndag 15 februari 2015

Det här känns ju precis som förra året...

Läste precis det ljusblå lagets tränare Kristians referat av gårdagens träningsmatch och det kändes precis som jag hade en dejavu-upplevelse för så här kändes matchen mot Forsby utveckling förra året. Hade inte delat hans referat om jag inte känt så för då hade det stått bra där på hemsidan men det kändes som om jag ville kommentera det och det ska bli kul att få se det nya spelsystemet. Ja, om det börjar som förra säsongen så ser det ändå positivt ut för den överträffade alla förväntningar då den var nya i division två och man inte visste vilken nivå de andra lagen var på och hur de ljusblå skulle fungera där:

"Säsongens första träningsmatch och det kändes ungefär som när man är ute på hal is. Lite försiktigt och lite tveksamt. Det är en ny spelidé som självklart kommer att ta lite tid innan allt sitter på plats. Matchen startar olyckligt för oss med tidigt mål för Triangeln. Resten av halvleken är trevande från vår sida och består av väldigt mycket felpass. Vi har svårt att hitta passningar in i en ny spelyta, förbi en lagdel hos motståndarna. Halvleken slutar 0-1.

I andra halvlek sker en liten uppryckning av oss, men den startar lika olyckligt med ett enkelt mål för Triangeln. Vår reducering är ett fint fotbollsmål där flera spelare är inblandade och passningarna hittar rätt. Ellenors inspel är perfekt och Jasmine kommer i en bra löpning och styr bollen i mål. Tyvärr slarvar vi igen strax efteråt och Triangeln straffar oss och gör sitt tredje mål. Vi reducerar ännu en gång också denna gång efter ett inspel av Ellenor som Izza bryter igenom på och sätter bollen säkert i mål.

Nu har vi ett utgångsläge som vi ska ta oss vidare ifrån och korta stunder i andra halvlek ser vi tendenser till den fotboll som vi vill spela och det tar vi med oss. "